Gezondheidsarchitect logo

Er zijn vier belangrijke factoren zijn waarmee je rekening zou kunnen houden om je gezondheid te verbeteren. De hydratiebalans, zuurbalans, cel-naar-cel communicatie en je levensdoel.

Deze factoren zijn belangrijk voor de energieproductie van je cellen. Door kleine dingen in je leven te veranderen of onder de loep te nemen moet je er voor zorgen dat de omgeving van je cellen verbetert. Jouw focus is de promotie van een gezonde omgeving voor je cellen. Als je cellen niet in een optimale omgeving leven, zijn ook de weefsels, en organen, en orgaansystemen, en uiteindelijk het hele lichaam niet gezond. Allemaal omdat één of meer van de onderstaande factoren niet goed of optimaal functioneren.

 Wil je meer uitgebreide informatie over alle factoren die jouw gezondheid op dit moment beïnvloeden? Doe dan de uitgebreide vragenlijst door op onderstaande knop te drukken!

Hydratiebalans
#1 Meer water drinken

Hoe belangrijk water drinken is wordt vaak vergeten. Maar het is een van de simpelste dingen om toe te verbeteren wat betreft leefstijl. Het lichaam moet namelijk goed worden gehydrateerd om optimaal te kunnen werken. Volgens onderzoek zorgt niet alleen te weinig water, maar ook te veel water, in het lichaam voor verstoringen in allerlei innerlijke functies. Dus optimale hydratatie is een cruciaal onderdeel van de omgeving van het lichaam die verband houdt met de gezondheid en functie van jouw cellen. 

Tip: Koop een glazen 2-liter fles en zet deze op een plek waar je vaak langs loopt. Vul de fles elke ochtend en zorg dat deze leeg is aan het einde van de dag. 

Zuurbalans
#2 Letten op je ademhaling

De pH (zuurgraad) van een cel bepaalt hoe goed enzymen werken, en enzymen zorgen ervoor dat de meeste processen in het lichaam plaatsvinden. Met andere woorden, als de pH niet optimaal is, zal de enzymfunctie eronder lijden en kunnen cellen niet optimaal functioneren. Gelukkig is er veel kennis en informatie over het beoordelen en wijzigen van de pH in het lichaam om deze mogelijke onbalans te helpen corrigeren. Een van de belangrijkste aanpassingen is om je ademhaling te verbeteren.

Tip: Doe de volgende oefening elke dag; adem 5 seconden in, adem 5 seconden uit, herhaal 15 keer.

Cel-naar-cel communicatie
#3 De hormoonbalans verstellen

De pH (zuurgraad) van een cel bepaalt hoe goed enzymen werken, en enzymen zorgen ervoor dat de meeste processen in het lichaam plaatsvinden. Met andere woorden, als de pH niet optimaal is, zal de enzymfunctie eronder lijden en kunnen cellen niet optimaal functioneren. Gelukkig is er veel kennis en informatie over het beoordelen en wijzigen van de pH in het lichaam om deze mogelijke onbalans te helpen corrigeren. Een van de belangrijkste aanpassingen is om je ademhaling te verbeteren.

Tip: Doe de volgende oefening elke dag; adem 5 seconden in, adem 5 seconden uit, herhaal 15 keer.

Levensdoel
#4 Neem je leven onder de loep

Om goed te werken moeten je cellen signalen van andere cellen in het lichaam  verzenden én ontvangen. Zodra ze niet goed meer kunnen communiceren met andere cellen, verliezen cellen hun functie en sterven ze af.  Net als wij doen met het sturen van berichtjes via de telefoon, communiceren cellen met behulp van hormonen en neurotransmitters. Daarnaast hebben de cellen een goede  celmembraan-functie nodig om signalen met andere cellen te communiceren. Dit is de buitenste laag van de cel en hier doorheen kunnen allerlei stofjes naar binnen en naar buiten. 

Tip: Probeer de hoeveelheid door industriële processen vervaardigde plantaardige olie te verminderen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat deze de celwand misvormen.  

Hoe nu verder?

De vragenlijst die je net hebt ingevuld is maar een klein onderdeel van het algehele beeld dat we willen krijgen van je gezondheid. Zeker als je toch wel klachten hebt die niet aan bod zijn gekomen in de korte vragenlijst. We bieden je graag de mogelijkheid om een op jouw afgestemd advies te krijgen. Dit doen wij door middel van een de volledige vragenlijst samengesteld met 150 vragen welk je een uitgebreid inzicht geeft op welke punten je je gezondheid kunt verbeteren.

Waarom de uitgebreide vragenlijst zo belangrijk is.

Als mensen hebben we de neiging om dingen ingewikkelder te maken dan nodig is. En zo ook als het om onze gezondheid gaat. Bij de Gezondheidsarchitect gaan we terug naar de basis, onze cellen. Dit zijn de bouwstenen van ieder levend wezen.

De volwassen mens bestaat uit meer 30-100 biljoen van deze bouwstenen. Alle kwaaltjes die de mens krijgt, van een ontstoken teennagel tot aan kanker, is terug te leiden naar onze cellen. En vooral naar het feit dat de cellen niet goed meer werken. 

Een kort lesje biologie

We hebben het over verschillende niveaus van organisatie. Dit betekend het volgende, een cel is gemaakt van onderdelen die organellen heten. Deze organellen bestaan weer uit nog kleinere deeltjes zoals macromoleculen (eiwitten, koolhydraten, dat soort dingen..) welke zijn opgebouwd uit moleculen en die bestaan weer uit atomen. Dan heb je dus de cel die georganiseerd  is uit vier andere niveaus.

Meerdere cellen bij elkaar vormen weefsel, wat organen vormt zoals je hart, nier of huid. Een aantal organen bij elkaar is een orgaansysteem welke samen een organisme is: de mens! Samen vormen alle mensen bij elkaar een populatie. Dit zijn alle tien de niveaus waar de mensen van zijn opgebouwd. 

Al deze niveaus hebben hun een eigen werkingsmechanismen welke allemaal weer terugkomen bij de werking van onze bouwstenen: de cellen. Uiteindelijk bestaat alles dus uit de cellen en zijn deze erg belangrijk! Begrijp je wat we bedoelen?

496013A1-9972-4D30-9C02-DE15F902ED3B_1_201_a 2
496013A1-9972-4D30-9C02-DE15F902ED3B_1_201_a 4
B27CABDE-5D5F-412E-BF5D-4875139EA680_1_201_a
DD31F90F-5697-4BC1-9E84-2059797AAD48_1_201_a

Hoe werken jouw cellen?

De vragenlijst die je al hebt ingevuld, is maar een korte versie om erachter te komen wat de oorzaak kan zijn dat jouw cellen niet goed werken op basis van je ingevulde symptomen. Als je de langere versie invult krijg je daarom een completer beeld op welke cellen je je aandacht moet richten. Het resultaat van deze vragenlijst koppelen wij terug aan je met een 1-op-1 gesprek.

Het is super gaaf dat één vragenlijst van 15 minuten je zó veel inzicht kan geven. Hoe simpel kan het zijn?!