Gezondheidsarchitect logo

Er zijn vier belangrijke factoren zijn waarmee je rekening zou kunnen houden om je gezondheid te verbeteren. Onbalans door stress, toxiciteit (vergiftiging), ontregeling van je immuunsysteem en infecties. 

Deze factoren zijn belangrijk voor de energieproductie van je cellen. Door kleine dingen in je leven te veranderen of onder de loep te nemen moet je er voor zorgen dat de omgeving van je cellen verbetert, je wilt ze beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Jouw focus is dus het beschermen van je cellen. Als je cellen niet in een optimale omgeving leven, zijn ook de weefsels, en organen, en orgaansystemen, en uiteindelijk het hele lichaam niet gezond. Allemaal omdat één of meer van de onderstaande factoren niet goed of optimaal functioneren.

Wil je meer uitgebreide informatie over alle factoren die jouw gezondheid op dit moment beïnvloeden? Doe dan de uitgebreide vragenlijst door op onderstaande knop te drukken!

Onbalans door stress
#1 Zoek wat vaker de rust op

Het afgelopen decennium heeft ons veel geleerd over de rol van stress in en op het lichaam. Belangrijk om te weten is dat het lichaam geen onderscheid kan maken tussen mentale stress, fysieke stress of interne stress. Dit betekend dat iedere vorm van chronische stress leid tot een ongezond lichaam. 

Tip: Neem dagelijks een momentje voor jezelf, dit kan door even naar buiten te gaan en een blokje om te wandelen (zonder telefoon!), door te mediteren of door een hoofdstuk te lezen van je favoriete boek. Kies wat bij jou past, wat geeft jou rust? 

Toxiciteit (vergiftiging)
#2 Onderzoek je leefomgeving

Er zijn veel mogelijkheden voor gifstoffen om in je lichaam te komen en op te hopen. Milieuverontreinigende stoffen, zoals …, zijn overal en het is bekend dat ze schade aanrichten op vele niveaus in het lichaam, vooral de cellen! Gelukkig heeft de wetenschap ons voorzien van veilige en effectieve middelen om ons lichaam van vele van deze chemicaliën te ontdoen.

Tip: Ga op zoek naar gifstoffen in je leefomgeving en elimineer ze! Gifstoffen kun je in vele vormen vinden, bijvoorbeeld schimmel in de badkamer, aluminium in je deodorant, of amalgaam vullingen in je tanden. 

Ontregeling van het immuunsysteem
#3 Check je vitamine D-waarde

Er zijn tegenwoordig talloze soorten infecties, waaronder virussen (bv. COVID-2019), schimmels, bacteriën, parasieten en meer. Helaas kunnen de huidige  voeding en leefstijl adviezen ons vatbaarder maken voor wat bekend staat als een stille, laaggradige infectie. Dit zijn de ergste soorten infecties omdat het “smeulbranden” zijn die problemen in het hele lichaam veroorzaken. Ze zijn moeilijk op te sporen en daarom is het moeilijk ze aan te pakken. Ze zullen in ieder geval zorgen voor veel lichamelijke klachten.

Tip: Probeer door een koolhydraat-beperkende dieet de “voeding” van de infecties te beperken. Informeer jezelf waar en hoeveel koolhydraten in je voeding zitten.  

Infecties
#4 Onderzoek de oorzaak

Om goed te werken moeten je cellen signalen van andere cellen in het lichaam  verzenden én ontvangen. Zodra ze niet goed meer kunnen communiceren met andere cellen, verliezen cellen hun functie en sterven ze af.  Net als wij doen met het sturen van berichtjes via de telefoon, communiceren cellen met behulp van hormonen en neurotransmitters. Daarnaast hebben de cellen een goede  celmembraan-functie nodig om signalen met andere cellen te communiceren. Dit is de buitenste laag van de cel en hier doorheen kunnen allerlei stofjes naar binnen en naar buiten. 

Tip: Probeer de hoeveelheid door industriële processen vervaardigde plantaardige olie te verminderen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat deze de celwand misvormen.  

Hoe nu verder?

De vragenlijst die je net hebt ingevuld is maar een klein onderdeel van het algehele beeld dat we willen krijgen van je gezondheid. Zeker als je toch wel klachten hebt die niet aan bod zijn gekomen in de korte vragenlijst. We bieden je graag de mogelijkheid om een op jouw afgestemd advies te krijgen. Dit doen wij door middel van een de volledige vragenlijst samengesteld met 150 vragen welk je een uitgebreid inzicht geeft op welke punten je je gezondheid kunt verbeteren.

Waarom de uitgebreide vragenlijst zo belangrijk is.

Als mensen hebben we de neiging om dingen ingewikkelder te maken dan nodig is. En zo ook als het om onze gezondheid gaat. Bij de Gezondheidsarchitect gaan we terug naar de basis, onze cellen. Dit zijn de bouwstenen van ieder levend wezen.

De volwassen mens bestaat uit meer 30-100 biljoen van deze bouwstenen. Alle kwaaltjes die de mens krijgt, van een ontstoken teennagel tot aan kanker, is terug te leiden naar onze cellen. En vooral naar het feit dat de cellen niet goed meer werken. 

Een kort lesje biologie

We hebben het over verschillende niveaus van organisatie. Dit betekend het volgende, een cel is gemaakt van onderdelen die organellen heten. Deze organellen bestaan weer uit nog kleinere deeltjes zoals macromoleculen (eiwitten, koolhydraten, dat soort dingen..) welke zijn opgebouwd uit moleculen en die bestaan weer uit atomen. Dan heb je dus de cel die georganiseerd  is uit vier andere niveaus.

Meerdere cellen bij elkaar vormen weefsel, wat organen vormt zoals je hart, nier of huid. Een aantal organen bij elkaar is een orgaansysteem welke samen een organisme is: de mens! Samen vormen alle mensen bij elkaar een populatie. Dit zijn alle tien de niveaus waar de mensen van zijn opgebouwd. 

Al deze niveaus hebben hun een eigen werkingsmechanismen welke allemaal weer terugkomen bij de werking van onze bouwstenen: de cellen. Uiteindelijk bestaat alles dus uit de cellen en zijn deze erg belangrijk! Begrijp je wat we bedoelen?

496013A1-9972-4D30-9C02-DE15F902ED3B_1_201_a 2
496013A1-9972-4D30-9C02-DE15F902ED3B_1_201_a 4
B27CABDE-5D5F-412E-BF5D-4875139EA680_1_201_a
DD31F90F-5697-4BC1-9E84-2059797AAD48_1_201_a

Hoe werken jouw cellen?

De vragenlijst die je al hebt ingevuld, is maar een korte versie om erachter te komen wat de oorzaak kan zijn dat jouw cellen niet goed werken op basis van je ingevulde symptomen. Als je de langere versie invult krijg je daarom een completer beeld op welke cellen je je aandacht moet richten. Het resultaat van deze vragenlijst koppelen wij terug aan je met een 1-op-1 gesprek.

Het is super gaaf dat één vragenlijst van 15 minuten je zó veel inzicht kan geven. Hoe simpel kan het zijn?!