
Chimichurri garnalen met courgetti
Met lekker weer heb je vaak zin in een snelle, frisse pasta & wij hebben er een gevonden! Deze courgetti pasta is low-carb, bevat veel eiwitten door de garnalen 🦐 en heeft een frisse smaak door de chimichurri 🍋. Enjoy dit maaltje in de zon! ☀️
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Equipment
- Blender voor de chimichurri
Ingrediënten
- 2 grote courgettes
- 800 g rauwe gepelde garnalen
Chimichurri
- 80 ml olijfolie
- 1 citroen rasp en sap
- 1 rode chilipeper
- 1/2 gele paprika
- 5 g platte peterselie
- 2 tenen knoflook geperst
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Maak eerst de chimichurri. Rasp de citroen en voeg samen met het sap in de blender.
- Verwijder de zaadlijsten en snij de chilipeper in ringen. Deze wordt fijngemalen in de blender. Voeg toe bij de citroen samen met peterselie, geperste knoflook, olijfolie, zout en peper.
- Blend de chimichurri fijn, voeg dan de gele paprika toe en blend nog kort. Zet de chimichurri aan de kant.
- Gebruik een spirelli om de courgette te raspen in lange slierten.
- Je kunt de courgetti rauw eten, even kort koken of stomen of bakken in de pan met wat olijfolie.
- Bak de garnalen een paar minuten op elke zijde in de grillpan. De garnalen zijn klaar als ze een lichtroze kleur hebben. Optioneel: Smeer de garnalen in met olijfolie voordat je ze in de pan legt. Vaak is dit niet per se nodig in een grillpan.
- Serveer de courgetti met de gegrilde garnalen en chimichurri. Enjoy! 🦐
Trefwoord Chimichurri, Citroen, Courgetti, Fris, Garnalen, Low carb, Snel