Chimichurri garnalen met courgetti

Chimichurri garnalen met courgetti

Met lekker weer heb je vaak zin in een snelle, frisse pasta & wij hebben er een gevonden! Deze courgetti pasta is low-carb, bevat veel eiwitten door de garnalen 🦐 en heeft een frisse smaak door de chimichurri 🍋. Enjoy dit maaltje in de zon! ☀️
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Blender voor de chimichurri

Ingrediënten
  

  • 2 grote courgettes
  • 800 g rauwe gepelde garnalen

Chimichurri

  • 80 ml olijfolie
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 gele paprika
  • 5 g platte peterselie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Maak eerst de chimichurri. Rasp de citroen en voeg samen met het sap in de blender.
  • Verwijder de zaadlijsten en snij de chilipeper in ringen. Deze wordt fijngemalen in de blender. Voeg toe bij de citroen samen met peterselie, geperste knoflook, olijfolie, zout en peper.
  • Blend de chimichurri fijn, voeg dan de gele paprika toe en blend nog kort. Zet de chimichurri aan de kant.
  • Gebruik een spirelli om de courgette te raspen in lange slierten.
  • Je kunt de courgetti rauw eten, even kort koken of stomen of bakken in de pan met wat olijfolie.
  • Bak de garnalen een paar minuten op elke zijde in de grillpan. De garnalen zijn klaar als ze een lichtroze kleur hebben.
    Optioneel: Smeer de garnalen in met olijfolie voordat je ze in de pan legt. Vaak is dit niet per se nodig in een grillpan.
  • Serveer de courgetti met de gegrilde garnalen en chimichurri. Enjoy! 🦐
Trefwoord Chimichurri, Citroen, Courgetti, Fris, Garnalen, Low carb, Snel

Vind je dit artikel leuk?

Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on facebook
Deel via Facebook
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on twitter
Deel op Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept