Vegan zoete aardappel brownie

Vegan zoete aardappel brownie

Zin in een stuk brownie zonder schuldgevoel? Dit vegan recept is gemaakt van zoete aardappel en chocola! Als je de brownie niet te lang bakt blijft hij ook heerlijk smeuĆÆg van binnen. De-li-cious! šŸ„”šŸ«
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Nagerecht
Porties 10 personen

Ingrediƫnten
  

  • 350 g zoete aardappel geraspt
  • 50 g gesmolten kokosolie
  • 50 g cacao poeder
  • 50 g 75% pure chocola of hoger
  • 50 g pecannoten
  • 2 el erythritol meer/minder naar eigen smaak
  • 2 el water
  • 3 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de kokosolie in de magnetron.
  • Rasp de zoete aardappel.
  • Hak de chocola en pecannoten klein.
  • Voeg alle ingrediĆ«nten toe aan een kom en meng met een spatel. Het mengsel hoort stevig te zijn van structuur. Als het te droog is voeg je nog een extra eetlepel water toe.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het dikke mengsel in het blik.
  • Bak de brownie in de voorverwarmde oven voor 30-40 minuten.
Trefwoord Brownie, Chocolade, Dairyfree, Low carb, Vegan, Zoete aardappel

Vind je dit artikel leuk?

Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on facebook
Deel via Facebook
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on twitter
Deel op Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept