Recept: Witvis-parmezaan uit de oven

Witvis bevat erg veel eiwitten en weinig vetten, een hoge E:E ratio dus! 

Ingrediënten

Portie: 4 personen
Voor Witvis:
  • Witvis 600 gram
  • Groentes (bijv. bloemkool, paprika, champignons, courgette, selderij)
Voor de saus:
  • 2 el ongezoute grasboter
  • 6 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 120 ml witte wijn of bouillon
  • 180 ml room
  • 45 gram gerapste Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 2 el peterselie

Bereidingswijze

1.

Verwarm de oven voor op 180 C.

2.

Smelt de boter in een pan. Fruit de knoflook (ongeveer 30 seconden). Voeg de witte wijn of bouillon toe. Laat tot de helft inkoken terwijl je stukjes van de bodem van de pan schraapt.

3.

Voeg de parmezaanse kaas toe en laat de saus nog een minuutje zachtjes pruttelen tot de kaas smelt en de saus dikker wordt.

4.

Doe de vis en groentes samen in een ovenschaal. Giet de saus er over heen. Strooi er nog wat extra Parmezaanse kaas over. Bak in de oven voor 20-25 minuten. 

 

De stappen zien er dan zo uit! >>>

Voedingsstoffen per persoon


Eiwitten

Vetten

Koolhydraten (netto)


gram

gram

gram

Eiwit : Energie ratio

E:E = … / (… + …) =

5/10

Gezondheidsfactor

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Linkedin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezondheidsarchitect...

…. is gespecialiseerd in leefstijlverandering die een goede basis vormt om ziekten te voorkomen óf genezen. Samen zoeken we naar de trigger die kan helpen jouw immuunsysteem te versterken en zo optimale gezondheid te bereiken. Wij nemen de tijd voor je die de reguliere geneeskunde niet kan bekostigen. Een unieke methode die al in vele gevallen tot opmerkelijke resultaten heeft geleid.

Ondersteuning nodig?

Mail ons:

Of bericht ons op Facebook:

Ook interessant...

Gratis 7-daagse kickstart!

WEG MET BUIKVET, DEFINITIEF!

“Het is je toewijding aan het proces die je voortgang bepaalt”