Aziatische koolsla met gember-knoflook-kippendij

Aziatische koolsla met gember-knoflook-kippendij

Kool is een super gezonde keuze door de anti-oxidanten (fytonutriënten) welke je cellen beschermen. Daarbij helpt het bij je spijsvertering en geeft het sneller een vol gevoel door de vele vezels die het bevat. Daarom is deze Aziatische koolsla met gember-gemarineerde kippendij een goede keuze voor jouw lunch of diner! 🐔🥬
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Kip en marinade

  • 450 g kippendij (met of zonder huid)
  • 1/2 el gember-knoflook pasta of geraspte gember en geperste knoflook
  • 1 el soja saus
  • 1/2 el gesmolten kokosolie
  • 1/8 tl zwarte peper

Koolsla

  • 100 g rode kool
  • 100 g witte kool
  • 1/4 rode chilipeper
  • 30 g geraspte wortel
  • 10 g verse koriander

Dressing

  • 1 el pindakaas
  • 2 el mayonaise
  • 1/4 tl sriracha saus of meer als je houdt van pittig eten
  • 1/8 tl sesam olie
  • 1/2 el soja saus
  • 1/2 tl gember-knoflook pasta of geraspte gember en geperste knoflook

Topping

  • 1/2 limoen
  • 5 g verse koriander
  • 1/4 rode chilipeper (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de kokosolie in de magnetron en voeg de gember-knoflookpasta, soja saus en peper toe. Marineer de kippendijen minimaal 10 minuten op kamer temperatuur. Als je kiest om langer te marineren hoef je pas later de oven aan te zetten.
  • Bak de gemarineerde kippendijen in een ovenschaal voor 30-40 minuten, totdat ze een beetje bruin kleuren en de kip volledig gaar is. Laat even afkoelen.

Koolsla

  • Voeg alle koolsla ingrediënten bij elkaar in een grote kom.
  • In een kleine kom, voeg alle dressing ingrediënten bij elkaar en roer goed.
  • Mix de dressing door de koolsla.
  • Snij de avocado in blokjes en de chilipeper in ringetjes. Snijd de limoen in parten.
  • Serveer de koolsla met de kippendij, gesneden avocado, chilipeper en limoen. Enjoy!
Trefwoord Gember, Kippendij, Koolhydraatarm, Koolsla, Pindakaas

Vind je dit artikel leuk?

Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on facebook
Deel via Facebook
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on twitter
Deel op Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept