Vegan gado gado

Vegan gado gado

Ook vegan kun je low-carb eten! Deze gado gado salade met gemarineerde tempeh was Ă©rg lekker đŸ„— Vooral als je houdt van zelfgemaakte pindasaus!
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 el kokosolie
  • 250 g tempeh
  • 2 el ketjap manis

Zelfgemaakte pindasaus

  • 5 el 100% pindakaas biologisch
  • 1 el sambal oelek
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el ketjap manis
  • Zout en peper naar smaak

Salade & toppings

  • 500 g sperziebonen
  • 125 g taugĂ©
  • 1 komkommer
  • 1/2 kropsla
  • 50 g pinda's

Instructies
 

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en in dunne plakken. Snijd de kropsla in dikke repen. Zet aan de kant.
  • Snijd de tempeh in dunne reepjes. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak ongeveer 8 minuten tot krokant. Voeg de ketjap en sambal toe en bak nog 2 minuten.
  • Dop ondertussen de sperziebonen en halveer. Stoom of kook de sperziebonen beetgaar in 5 minuten. Voeg de laatste minuut de taugĂ© toe.
  • Maak de pindasaus door de pindakaas, kokosmelk, sambal en ketjap manis te verwarmen in de pan. Roer goed. Voeg eventueel meer sambal, ketjap of zout en peper toe naar smaak. Als de pindasaus te dik is kun je er wat water aan toevoegen.
  • Leg de sla op een bord samen met de sperziebonen, taugĂ© en tempeh. Top met de pindasaus en pinda's. Enjoy!
Trefwoord Pindasaus, Salade, Tempeh, Vegan

Vind je dit artikel leuk?

Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on facebook
Deel via Facebook
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on twitter
Deel op Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept