
Low-carb quiche lorraine
Met deze overheerlijke quiche zet je binnen no-time een gezonde lunch op tafel! 🥚🧀🐷
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Ingrediënten
Voor de quiche
- 160 ml verse slagroom
- 8 grote eieren
- 55 g roomkaas
- 3 el eiwitpoeder (smaakloos)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/4 tl zout
- 1 tl ongezouten boter, voor in het taartblik
Topping
- 100 g plakken ham (kleingesneden)
- 85 g geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Tip: zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn voor het lekkerste resultaat!
- Stop alle ingrediënten in de blender voor de quiche (m.u.v. de boter). Blend de mix het luchtig en romig is (minimaal 1 minuut).
- Leg de boter in het taart blik en zet in de oven totdat de boter begint te sissen. Haal het blik uit de oven en giet de quiche mix in het midden van het het blik.
- Bak de quiche 12-15 minuten totdat de bovenkant omhoog gekomen en lichtbruin is.
- Haal de quiche uit de oven en bestrooi direct met de gerapste kaas en gesneden ham. Tip: zet hem nog kort in de afkoelende oven voor licht gesmolten kaas 😉!
Trefwoord Eiwitrijk, High-protein, Koolhydraatarm, Low carb, Quiche