Salade met biefstukpuntjes

Salade met biefstukpuntjes

Wat eet jij vandaag? Vandaag hadden wij zin om Aziatisch te koken dus kozen we voor een super makkelijke salade met biefstukreepjes en groente! 🌏 Check het recept hieronder. 
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Marinade

  • 4 el ketjap
  • 2 el honing
  • 2 tl citroensap
  • 2 tenen knoflook
  • snufje chilivlokken
  • 500 g biefstukpuntjes (of biefstukreepjes)

Overig

  • 800 g wokgroente
  • 100 g romanoff sla
  • 2 stengels bosui
  • Gebakken uitjes
  • Pinda's

Instructies
 

  • Meng de ketjap, honing, citroensap, uitgeperste knoflook en de chilipeper tot een marinade. Leg de biefstukpuntjes in de marinade voor minimaal 30 minuten (liever langer).
  • Verwarm 1 eetlepel kokosolie in de pan en bak de groente tot deze gaar zijn.
  • Haal de groente uit de pan.
  • Verwarm nogmaals 1 el kokosolie totdat deze goed heet is. Bak dan de biefstukpuntjes (zonder de overige marinade) op hoog vuur voor +/- 2 minuten (voor medium rare), langer als je geen rood vlees wilt. 
  • Haal de biefstukpuntjes uit de pan zodat deze niet meer doorbakken.
  • Verwarm de marinade en groente kort in de pan. 
  • Leg wat sla op de borden met daarbovenop de groente en biefstukpuntjes. Maak af met was bosui, gebakken uitjes en pinda’s. Eet smakelijk! 
Trefwoord Biefstuk, Eiwitrijk, Salade

Vind je dit artikel leuk?

Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on facebook
Deel via Facebook
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on twitter
Deel op Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept