
Salade met biefstukpuntjes
Wat eet jij vandaag? Vandaag hadden wij zin om Aziatisch te koken dus kozen we voor een super makkelijke salade met biefstukreepjes en groente! 🌏 Check het recept hieronder.
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Ingrediënten
Marinade
- 4 el ketjap
- 2 el honing
- 2 tl citroensap
- 2 tenen knoflook
- snufje chilivlokken
- 500 g biefstukpuntjes (of biefstukreepjes)
Overig
- 800 g wokgroente
- 100 g romanoff sla
- 2 stengels bosui
- Gebakken uitjes
- Pinda's
Instructies
- Meng de ketjap, honing, citroensap, uitgeperste knoflook en de chilipeper tot een marinade. Leg de biefstukpuntjes in de marinade voor minimaal 30 minuten (liever langer).
- Verwarm 1 eetlepel kokosolie in de pan en bak de groente tot deze gaar zijn.
- Haal de groente uit de pan.
- Verwarm nogmaals 1 el kokosolie totdat deze goed heet is. Bak dan de biefstukpuntjes (zonder de overige marinade) op hoog vuur voor +/- 2 minuten (voor medium rare), langer als je geen rood vlees wilt.
- Haal de biefstukpuntjes uit de pan zodat deze niet meer doorbakken.
- Verwarm de marinade en groente kort in de pan.
- Leg wat sla op de borden met daarbovenop de groente en biefstukpuntjes. Maak af met was bosui, gebakken uitjes en pinda’s. Eet smakelijk!
Trefwoord Biefstuk, Eiwitrijk, Salade